Το παρόν ιστολόγιο λειτουργεί ως info point για να παρέχει πληροφορίες για τις δράσεις που υλοποιεί το σχολείο μας στo πλαίσιo του προγράμματος "Σχολεία Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου"

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ

    Την Τετάρτη 10 Απριλίου 2024 πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας εκδήλωση για την κλιματική κρίση και το περιβάλλον με ομιλητή τον ομότιμο καθηγητή και πρώην Πρόεδρο του τμήματος Γεωπονίας του Α.Π.Θ. κύριο Ηλία Ελευθοροχωρινό. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την ομάδα του προγράμματος "Σχολεία Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου" με την υποστήριξη του Europe Direct Larissa.

    Στην αρχή της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν από ομάδα μαθητών/τριών του προγράμματος οι δράσεις, οι πολιτικές και οι στόχοι της Ε.Ε. για την αντιμετώπιση του προβλήματος και στη συνέχεια ο κύριος Ελευθεροχωρινός σε μια ζωντανή και κατανοητή ομιλία, ανάπτυξε το επίκαιρο ζήτημα της προστασίας του περιβάλλοντος και αναφέρθηκε στις πρακτικές της Ε.Ε. για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης. Μετά την παρουσίαση ακολούθησε συζήτηση κατά την οποία ο ομιλητής απάντησε με προθυμία και σαφήνεια στις απορίες των μαθητών και μαθητριών του σχολείου.

    Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Ελευθοροχωρινό και τον κ. Κατσιάκο για την παρουσία τους και την προσπάθεια ευαισθητοποίησης όλων μας στο ζήτημα της προστασίας του περιβάλλοντος





Η παρουσίαση των μαθητών/τριών για τις πολιτικές της Ε.Ε. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου